Hur lång tid tar det att byta mitt tak i Falun?

Hur lång tid tar det egentligen att byta tak i Falun? Här går våra erfarna takläggare igenom vilka faktorer som spelar in när det kommer till tidsåtgång för att byta tak på en fastighet.

Överväger du att byta tak på din fastighet i Falun med omnejd? Då har du kommit rätt – Dalarnas Takmontage är din lokala takläggare i Falun. Här går våra erfarna medarbetare igenom vilka faktorer som avgör hur lång tid det tar att byta just ditt tak!
 

5 faktorer som påverkar hur lång tid det tar att byta ditt tak i Falun  

 1. Takets storlek och komplexitet
  Arbetet med att byta ett tak blir mer tidskrävande om taket i fråga till exempel har kupor, skorsten eller någon form av detaljer man behöver ta hänsyn till under bytet. Även takets storlek spelar in – ju större tak desto längre tid tar taket att byta.
 2. Vilken typ av tak som ska läggas
  Vilken typ av tak du väljer kommer att påverka tidsåtgången på ditt projekt eftersom olika typer av tak tar olika lång tid att lägga. Att byta ett plåttak går till exempel i regel relativt snabbt.
 3. Ska även underlaget bytas?
  Underlagstaket är den takkonstruktion som ligger under yttertaket. Om detta är i dåligt skick behöver även det sannolikt bytas ut, vilket påverkar hur lång tid det kommer att ta att byta ditt tak i Falun.
 4. Årstid och väder
  Det går att byta tak i Falun året runt, dock kan det i vissa fall ta längre tid under vintern om det är halt på taket eller om man behöver borsta bort snö innan man kan börja arbetet. Även vädret kan spela in eftersom vissa typer av tak inte bör bytas om det blåser kraftigt. Plåtar till exempel kan bli svåra och farliga att hantera om det blåser.
 5. Vem gör jobbet?
  Om du som lekman planerar att göra takbytet på egen hand tar det givetvis längre tid jämfört med om du anlitar utbildade takläggare som dagligen arbetar med att lägga tak. Takläggning är dessutom ett avancerat och riskfyllt arbete. För att arbetet ska utföras på ett säkert och tidseffektivt sätt och för att du ska få ett snyggt och hållbart slutresultat bör du därför alltid anlita en fackman när du ska byta tak i Falun.

 

Anlita Dalarnas Takmontage när du ska byta tak i Falun

Är du intresserad att ta del av våra tjänster och låta vår skickliga personal byta ditt tak i Falun eller i annan närliggande ort i Dalarnas län? Då är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi ger dig praktiska tips inför ditt takbyte, hjälper dig välja rätt tak och utför takbytet enligt konstens alla regler!

Boka kostnadsfritt hembesök med våra takläggare från Falun

Är du intresserad av att byta tak i Falun? Vi på Dalarnas Takmontage hjälper dig att ta första steget med ett kostnadsfritt hembesök. Fyll i nedanstående formulär, så bokar vi in en gratis gemensam taköversikt där vi hämtar underlag för att lämna ett konkurrenskraftigt prisförslag för ditt takbyte.